Aytül Akal’la Birlikte,  Çocuk,  İlkokul 1. Sınıf,  İlkokul 2. Sınıf,  İlkokul 3. Sınıf,  İlkokul 4. Sınıf,  Kitaplar,  Mutlu Olalım Projesi,  Öne Çıkanlar,  Öykü,  Son Çıkanlar

HASTANEDE ŞENLİK VAR

Çocuk edebiyatının iki değerli kalemi Mavisel Yener ile Aytül Akal’dan Onkoloji (Kanser) tedavisi gören çocuklara umut kaynağı olacak bir kitap: HASTANEDE ŞENLİK VAR. 

Pek çok sosyal sorumluluk projesine birlikte imza atan yazar Mavisel Yener ile yazar Aytül Akal’ın birlikte kaleme aldıkları öykü kitabı Hastanede Şenlik Var, “Mutlu Olalım Projesi” kapsamında basıldı. Merkezi İzmir’de bulunan Mutlu Olalım Projesi başkanı Özlem Sengir, devlet ve üniversite hastanelerinde yatmakta olan çocukların tedavileri sırasında, sadece bedenen değil, ruhen de sağlıklı olmaları ve morallerinin yükselmesi için bu kitabın önemli bir araç olacağını söyledi.  Resimleri Saadet Ceylan, tasarımı Ayla Çınaroğlu tarafından yapılan kitap, ücretsiz dağıtılacak. Hastanede Şenlik Var adlı öykü kitabının kahramanları, tedavi gören çocuklar. Tedavisi nedeniyle çocukluğunu hastanede yaşamak zorunda olan çocukların edebiyat aracılığı ile sağaltımına destek olacak bu kitap Türkiye’de bir ilk olma özelliğini de taşıyor.  Mutlu Olalım Projesi kapsamında, hastanelerdeki çocuklar konusunda doğru bir bakış açısı ve bilinç düzeyi kazanmak için, eğitim alan gönüllüler, bu kitapla ilgili olarak hastanelerde yaratıcı drama ve okuma çalışmaları da yapacaklar.

(Bu kitap, hastanelerde onkoloji tedavisi gören çocuklara ücretsiz olarak dağıtılmak üzere Mutlu Olalım Projesi kapsamında basılmıştır.)

Şiir sevgisi, Hayvan sevgisi, Aile içi iletişim, Keşfetme, Oyun, Yaratıcılık, Güven, Arkadaşlık

Hastanede Şenlik Var (Öykü)

Yayıncı: Mutlu Olalım Projesi

Resimleyen: Saadet Ceylan

Sınıflar: 1. Sınıf, 2. Sınıf, 3. Sınıf, 4. Sınıf

Paylaş:

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.