Basından,  Sıcak Sıcak

AŞKIN GÜNGÖR’DEN UÇAN DEDE DEĞERLENDİRMESİ / TUDEM (NİSAN 2020)

Korona günlerinde kızım Aden ile kıkırdayarak okuduğumuz, sakarlığına gülümseyip yumuşak kalbine vurulduğumuz Uçan Dede‘yi önermek istiyoruz size. Çocuk yazınımızın emektar isimleri Aytül Akal ile Mavisel Yener’in tek zihin gibi ustalıkla birleştirdiği sözcükler ve Gamze Erdoğan’ın rengârenk boyalarıyla o sözcüklere üflediği ruh ne de güzel bir eser çıkarmış ortaya, yaşasın!

Tekdüze yaşantısına son vermek için hayallerinin peşine düşen sevimli bir dedenin yer yer gülümseten, yer yer ilham veren öyküsü, korona nedeniyle evde kalan çocuklarımıza eğlenceli zamanlar geçirtecektir, bizden önermesi.

Uçan Dede‘yi seçmemizin bir başka nedeni de herhâlde malumunuzdur ama yine de konuyu azıcık deşelim: Kusurlu söylemlerle koronavirüsün yaşlılarca yayıldığı gibi yanlış bir algı oluşturuldu. Bu süreçte onları azarlayan, küçümseyen ve hatta aşağılayan organizmalarla da karşılaştık, af edersiniz. İşte bu harika kitap yaşlılarımızın hayatımıza kattığı artı değerleri hem hatırlamamız hem de çocuklara eğlenceli biçimde anlatmamız için bulunmaz bir örnek.

Herkese iyi okumalar dileyip üç kere bağırıyoruz, hazır mısınız: UÇAN DEDE ÇOK YAŞA! UÇAN DEDE ÇOK YAŞA! UÇAN DEDE ÇOK YAŞA!..

 

Uçan Dede
Yazan: Aytül Akal, Mavisel Yener
Resimleyen: Gamze Erdoğan
32 sayfa / Öykü

Paylaş:

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.