Kitaplar,  Çocuk,  İlkokul 2. Sınıf,  İlkokul 3. Sınıf,  İlkokul 4. Sınıf,  Öne Çıkanlar,  Öykü,  Redhouse Yayınevi,  Son Çıkanlar

TÜRKİYE’Yİ GEZEN MAVİ BALONLU ÖYKÜLER

Mavi bir uçan balon Ege Bölgesi’nden havalanıyor, başlıyor güzel ülkemizde gezmeye. Kaz Dağı’nın zeytinliklerinde, Göbeklitepe’de, Ihlara Vadisi’nde…

Gökyüzünde süzülen ipine de Türkiye’nin yedi bölgesinden yedi çocuğun öyküsü takılıyor…

Türkiye’nin pek çok şehrinde çocuklarla buluşmuş olan usta yazar Mavisel Yener okurlarını ilginç bir yolculuğa davet ediyor. Kitaptaki yedi öyküyle hem Türkiye’nin farklı yerlerinde yaşayan çocuklarla tanışabilir hem de o bölgelere özgü neler varmış keşfedebilirsiniz.

Yedi bölgenin kültürünü, coğrafi güzelliklerini, tarihi zenginliğini yansıtan ve Bige Doğu’nun resimleriyle renklenen öykülerin sonunda, hikâyenin geçtiği bölgenin haritası yer alıyor. Kitabın sonunda ise haritalar birleşiyor ve meraklı okurların, detaylarını keyifle inceleyeceği bir Türkiye haritasına dönüşüyor.

Kitabın arka kapağındaki karekodu telefon ya da tablete okutarak ulaşılabilecek olan etkinlik kitapçığı da, okuduklarını pekiştirmek isteyen okurları bekliyor.

Birey ve Toplum, Güzel Ülkem Türkiye, Hayvanlar, Doğa, Çevre Bilinci, Coğrafya, Arkeoloji, Kültürel Özellikler

Yazan: Mavisel Yener

Resimleyen: Bige Doğu

Yayıncı: Redhouse Yayınevi

Sayfa Sayısı: 96

Yayın Yılı: 2021

Sınıflar: İlkokul 2. Sınıf, İlkokul 3. Sınıf, İlkokul 4. Sınıf

Yaş Grubu: 8+

Paylaş:

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.