Bilgi Yayınevi,  Çocuk,  İlkokul 1. Sınıf,  İlkokul 2. Sınıf,  Kitaplar,  Öykü

DİNOZORLA KAHVALTI

Şeker İlkokulu şeker mi şeker bir okul. Öğretmenleri her şeyi öğrencilerle birlikte yapıyor. Okulda herkes birbirine yardımcı.

Dokuz metre uzunluğunda, beş metre genişliğinde ve yüz kırk milyon yaşında olan bir konuk Şeker İlkokulu’na geliyor. Gelen konuk kim mi? Bir dinozor fosili!

Herkes o kadar heyecanlı ki daha konuk gelmeden bahçede evini bile hazırlamışlar. ‘Dinozor Evi’ adı verilen bu ev, okulun bahçesindeki çınar ağacının yanına yaptırılmış…

Büyük gün geldiğinde çocuklar şaşıp kalmışlar, çünkü dinozor evindeki şey hiç de bildikleri gibi bir dinozor değilmiş; yarısı taş, yarısı toprakla kaplı kocaman bir yaratığa benziyormuş… Okula gelen doğa bilimcilerin de yardımıyla çocuklar bu taş ve toprak yığınının bir fosil olduğunu, onun nasıl temizlenip sonunda dinozora dönüşeceğini öğrenmişler. Büyük küçük herkes ilk defa gerçekleşecek olan bu projede görevliymiş.

Okulda heyecan dolu günler işte böyle başlamış. Milyonlarca yıl önce neler olduğunu merak eden Şeker İlkokulu öğrencilerinin araştırmacı ruhu büyük bir sürprizi de beraberinde getiriyor. 

Bilimsel çalışma yöntemleri, öykünün satır aralarına ustalıkla koyulmuş. Şeker İlkokulundaki öğrencilerin çoğu bilim adamı, doğa bilimci olma hayali kuruyor artık. İnsanın ve evrenin geleceği konusunda hep birlikte düşünmek, fikirler üretmek için Dinozorla kahvaltı etmenizde yarar var!

Okul, Arkadaşlık, Dayanışma, Bilimsel Araştırma Yöntemleri, Doğa Bilinci, Dil Bilinci, Aklın Gücü

Dinozorla Kahvaltı (Öykü) 38s.

Yayıncı: Bilgi

Resimleyen: Murat Sayın

Sınıflar: İlkokul 1. Sınıf, İlkokul 2. Sınıf

Paylaş:

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.