Bilgi Yayınevi,  Çocuk,  İlkokul 2. Sınıf,  İlkokul 3. Sınıf,  Kitaplar,  Masal,  Ödüllü

EVİNDEN KAÇAN MASAL

TÖMER Ana Dili Masal Ödülü almış olan Evinden Kaçan Masal, klâsik masal öğeleriyle bezenmiş, ama tamamen farklı, çağdaş bir anlayışla hazırlanmış. Kitapta birbirinden ilginç dört masal var! İlk masalın adı: Evinden Kaçan Masal. Aslında bu masal, evinden değil yazarından kaçıyor. Neden mi? Çünkü o, öteki masallara benzemek istemiyor. Oysa yazar, ona cadıları, tek gözlü devleri doldurmaya kalkıyor. Masalcısından kaçan masal, ‘Güneş’ adını verdiği küçük bir kızla karşılaşır. Küçük kızla birlikte ormana giderler ve orada Dağ Cinleri ile tanışırlar. Masal, kendisini yazacak birini bulmak için acele etmektedir ama küçük kız onu çoktan yazmıştır bile!

Yaşlı Kitap adlı masalda, eski bir kitabın CD’lerle tanışmasını anlatıyor. Kitap, ‘büyülü metal tabakçıklar’ dediği ve elektronik kitaplar olduğunu öğrendiği CD’lerin aşağılaması karşısında çok üzülür. Ama elektrikler kesilince olanlar olur.  Sihirli Çoraplar ve Konuşan Koltuk adlı masallar çocuk okurları evvel zaman içine alıyor, sevginin sıcaklığına konuk ediyor.

Yaratıcılık ve hayal gücünü yansıtan masallar eğlendirirken düşündürüyor.

Okuma Sevgisi, Teknoloji, Geçmişe Saygı, Farklılıklar, İnsan ve doğa sevgisi,  Dostluk

Evinden Kaçan Masal (Masal) 72s.

Yayıncı: Bilgi

Resimleyen: Murat Sayın

Sınıflar: İlkokul 2. Sınıf, İlkokul 3. Sınıf

Paylaş:

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.