Bilgi Yayınevi,  Gençlik,  İlk Gençlik,  Kitaplar,  Lise 1. Sınıf,  Lise 2. Sınıf,  Ortaokul 4. Sınıf,  Öykü,  Son Çıkanlar

GÖLGELER ISLANMAZ

Sıradan insanları, edebiyatın büyülü diliyle anlatan on altı öykü var kitapta. Gölgeler Islanmaz’da Mavisel Yener yaşamın çekingen ayrıntılarını görüyor, “iz”lerin peşinden gidiyor.

Öykülerin içinde sessizce dolaşıp sözcüklerini, dile ve yaşamın özüne olan duyarlılığı ile ışıklandırırken, sürekli değişen zamanı, unutulmuşlukları, görünmez ayrıntılar olmaktan çıkarıp kozasından kurtulan mavi bir kelebeğe dönüştürüyor. Okurun gözlerinin içine bakıp soruyor: “Siz hangisisiniz? Hep ‘gölge’ olup asla ıslanmayan mı, yoksa da yaşamın ayrıntılarını sırılsıklam ıslattığı biri mi?”

Kitaptaki öykülerin her biri, bilinmezlerin içinde kaybolanları derinlerden çekip günışığı sahiline çıkarırken, onlara yeni bulmacalar sunuyor, kimi zaman da gülümsetiyor. Öykü kokan mavi kentin mavi yazarından, çiçeğe durmuş öyküler… “Kırlangıç olup gün ışığına, hiç bilmediğiniz diyarlara doğru kanat vurmak” istiyorsanız, buyurun davetlisiniz bu yolculuğa. 

Duygularımız, Öykü Okuma Sevinci ve Sevgisi, Estetik Algı, Dilsel Derinlik

Gölgeler Islanmaz (Öykü) 103s.

Yayıncı: Bilgi

Sınıflar: Ortaokul 4. Sınıf, Lise 1. Sınıf, Lise 2. Sınıf

Paylaş:

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.