Bilgi Yayınevi,  Çocuk,  İlkokul 1. Sınıf,  Kitaplar,  Masal,  Okul Öncesi

MAVİ MASALLAR DİZİSİ / İLK OKUMA DİZİSİ

Bilgi Çocuk İlk Okuma serisinden yayımlanan 10 kitap: Düş Sandığı. Uçan Goril, Köpek Okulu, Köpeğim Âşık Oldu, Tırtıl Teyze, Masalcının Mektubu, Mavi Orman, Dipsiz Göl, Ödev Makinesi, Dedektif Birce başlıklarını taşıyor.

Bu öyküler okumayı yeni öğrenen öğrenciler için hazırlandı. 2/3’ü resim,1/3’ü yazı olacak biçimde oluşturulmuş sayfa düzeni ile çocuğa kendim okuyabiliyorum duygusunu, sıkmadan, boğmadan, Türkçeyi özenle kullanan bir yazarın öyküleri ile tattırıyor.

Kısa cümle yapıları, dil ve zekâ kıvraklığı kazandıracak anlatımı, pırıl pırıl resimleri ile “okur” olmanın tadını duyumsatacak öyküler. Örneğin, Düş Sandığı adlı öyküdeki minik Umut, ayakkabı boyayarak biriktirdiği paralarla kitap fuarına gelen ve düşlerini gerçekleştirmenin yollarını kitaplarda arayan bir çocuk. Fuarda tanıştığı yazar Umut’a düşlerin gerçeğin yaratıcısı olduğunu söyleyince, Umut yeni kitaplar almayı düşleyerek evinin yolunu tutuyor.

Serideki hayvan öykülerini de çocuklar neşeyle, ilgiyle okuyacak. Kitapların son sayfasında yer alan boyama sayfası çocukların ilgisini çekecek.

Okul Sevgisi, Kitap Sevgisi, Hayvan Sevgisi, Doğa Sevgisi, Çevremiz, Duygularımız, Dil Bilinci, Özgüven

Mavi Masallar Dizisi / İlk Okuma Serisi (Masal)

Yayıncı: Bilgi

Resimleyen: Ayda Ataman Kantar

Sınıflar: Okul Öncesi, İlkokul 1. Sınıf

1-Uçan Goril

2-Köpek Okulu

3-Köpeğim Âşık Oldu

4-Tırtıl Teyze

5- Dedektif Ece

6-Masalcının Mektubu

7-Mavi Orman

8-Dipsiz Göl

9-Ödev Makinesi

10- Düş Sandığı

Paylaş:

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.