Aytül Akal’la Birlikte,  Çocuk,  Çok Satanlar,  İlk Gençlik,  İlkokul 3. Sınıf,  İlkokul 4. Sınıf,  Kitaplar,  Öne Çıkanlar,  Ortaokul 1. Sınıf,  Roman,  Tudem Yayınevi

KAYIP KİTAPLIKTAKİ İSKELET 2 / YAŞAYAN ÖLÜLER

Türk çocuk ve gençlik yazınının yetkin yazarları Mavisel Yener ile Aytül Akal’ın ortak kaleme aldıkları “Kayıp Kitaplıktaki İskelet- Yaşayan Ölüler”, uluslararası seçkiye de girerek taçlanan, “Kayıp Kitaplıktaki İskelet” serisinin ikinci kitabı.

Kitabın başkahramanı Ceylan ve dostları, Efes antik kentinde bulunan dünyaca ünlü tarihi Selsus Kütüphanesi’nden, Antik Tiyatro’ya uzanan gizemli geçitte yepyeni keşifler yaparak tarihin gizlerine büyüteç tutuyorlar. İlk kitapta merak edilen sorular yanıtlarını buluyor. Antik kentte yaşayan heykeltıraşlar Arete ile Epistem’in heykellere sakladıkları sır çözülürse Efes Kenti nasıl karışacak? Selsus Kütüphanesi’nin mimarı Vitruoya’nın herkesten gizlediği papirüste neler yazıyor? Bilge kaplumbağa Kappak ile Saygıdeğer Baykuş’un günümüze taşımaya çalıştığı gizem ne? Gizli Geçit’teki iskelet kime ait?

Efes’teki ‘yaşayan ölüler’ kimler? Binlerce yıl önce ölmüş olsalar da, öyküleriyle Efes’te sonsuza dek yaşayacaklar mı? “Yaşayan Ölüler” okurlarını tarih, gizem, merak ve heyecan dolu bir serüvene davet ediyor. İki yazarın benzersiz bir kurgu ve dil ile kaleme aldıkları bu kitap, okurlarını,  insani değerleri sorgulamaya da yöneltiyor.

Sevgi,  Arkadaşlık, Hayvan Sevgisi, Tarih Bilinci, Duygu Eğitimi, Değerler Eğitimi

Kayıp Kitaplıktaki İskelet 2 / Yaşayan Ölüler (Roman)

Yayıncı: Tudem

Yayın Yılı: 2014

Resimleyen: Saadet Ceylan

Sınıflar: 3. Sınıf, 4. Sınıf, Orta 1. Sınıf

Dizideki Kitaplar

Paylaş:

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.