Aytül Akal’la Birlikte,  Çocuk,  İlkokul 1. Sınıf,  Kitaplar,  Mandolin Yayınevi,  Okul Öncesi,  Şiir

BALIĞIM ŞİİR YAZDI

“Ben masal yazsam, Elma yerine gökten / Oyuncak yağardı / Kediler, kuşlar, balıklar, / Bebekler, toplar, arabalar / Pencereden girip / Sepetime dolardı/” (sayfa: 6) 

Şiiri, çocukları, masalları ve oyun oynamayı çok seven iki şair Mavisel Yener ve Aytül Akal, sevinç dolu, oyun dolu, neşe dolu, çocuk dolu yeni bir şiir kitabıyla “Merhaba!” diyor şiir severlere.

Okul öncesi döneme seslenen şiirler, bu yaş çocuğunun sözcük dağarcığına, soyut/ somut kavram algısına yetişebilen bunun yanı sıra yeni kavramlarla tanışmasına kapı açan dizeler seriyor rengârenk sayfalara. “Liman” isimli şiir buna güzel bir örnek:

“Liman / Annem pazardan / Kocaman bir leğen getirecek / Bütün gemilerim / Yeni limana demirleyecek/” (sayfa:20).

Shutterstock imzalı, kitaba çok yakışan, aydınlık, neşeli, bol renkli resimler bunca renge ve harekete karşın son derece sade ve şiirlere çok uygun. Bunda da tasarımın rolü büyük kuşkusuz.  “Balığım Şiir Yazdı”, isimli kitapta bir araya gelen şairlerin ne çok sorusu varmış. Çocuklar şiir okurken gülsün, eğlensin, sözcüklerin tınısını tanısın, şiirle kaynaşsın ama bu arada sorular da sorsun, yanıtları arasın istemişler anlaşılan.

“Yağmur / Yağmur nasıl yağar? / Nereden akar bu sular? / Yağmur yağınca / Kuşlar nereye kaçar?” 

Nice güzel dize, nice güzel şiir, Balığım Şiir Yazdı’da sizi bekliyor. Soruların yanıtları mı? Onları siz bulacaksınız, yeni şiirlerle, yeni sorularla ve yeni oyunlarla… İyi okumalar!

Şiir Sevgisi, Aile, Doğa, Hayvan Sevgisi, Sağlıklı Birey, Duygular, Sanat Duyarlığı

Balığım Şiir Yazdı (Şiir), 32s.

Aytül Akal’la birlikte…

Yayıncı: Mandolin

Resimleyen: Shutterstock

Sınıflar: Okul Öncesi, İlkokul 1. Sınıf

Paylaş:

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.