Basından,  Sıcak Sıcak

CUMHURİYET KİTAP’TA MAVİSEL YENER ESERLERİ YER ALDI (TEMMUZ 2018)

Sanatın büyüsünü tüm doğallığıyla algılayabilen çocukluk, ergenlik,ve hatta gençlik dönemini, sanatın birbirinden heyecan verici dallarından biriyle bile karşılaşmadan geçirip yetişkinliğe atlayan insanların hayatlarında bilinmeli ki renkler, ışıklar, coşkular hep eksik kalır. Güzel resim yapamayanlar üzülmesin, resim sevmek için ressam olmak gerekmiyor. Resimlere baktığında kendi düşlerini gören, kendi öykülerini yazabilenler de resim sevebilirler. Pamuk kız ile Canoğlan gibi bir müze gezisi de yapar onlar. Belki kayıp köpeğin yerine başka şeylerin peşine düşerler. Kim bilir belki de her ressamın dikkatsiz gözlerden gizlediği bir şeyler vardır yaptığı resimlerde. Altı kitaplık Sanata İlk Adım dizisinin son üç kitabı, resim, müzik ve masal sanatı üzerine. Müziğin büyülü dünyasına dalıp dans edin, düşler kurup onları masallara dönüştürün. Sanatın her dalı, sağaltan, güzelleştiren ve insanlaştıran bir büyü aslında. Sanatsız kalmayın sakın. Şiirsel bir dille okurunu sanata davet eden bu kitapları küçük, çok küçük yaşta okumaya başlayın çocuklarınıza. Belki okurken, sizin de içinizde çiçekler renklenir.

Resim Sevenler Eğlenceye Katılsın – Masal Sevenler Bulutlara Baksın – Dans Sevenler Ayağa Fırlasın / Mavisel Yener / Resimleyen: Esra Uygun / hep kitap / 2018 / 18 s. / 5+

Paylaş:

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.