Atölye Çalışmalarım,  Aytül Akal’la Birlikte,  Bilgi Yayınevi,  Çocuk,  İlkokul 2. Sınıf,  İlkokul 3. Sınıf,  Kitaplar,  Öne Çıkanlar,  Şiir

ŞAŞKIN ŞİİRLER

Mavisel Yener ve Aytül Akal’ın imza attığı ortak bir şiir kitabı. Tatil Şiirleri, Deniz Yolculuğu, Tren Yolculuğu, Uçak Yolculuğu, Araba Yolculuğu, Otobüs Yolculuğu, Gökyüzü Yolculuğu, Gezmeyi Seven Hayvanlar, Yaşam Boyu Bitmeyen Yolculuk ve Şaşkın Şiirler alt başlıklarına ayrılan kitapta 96 şiir yer alıyor. “Gezmeyi Seven Çorap” örneğinde olduğu gibi muzip şiirler de sayfalardan el sallıyor.

“Teki bende, öteki nerede?/Kaçıp saklanmış çorabım/Aradım taradım/Bir de baktım/Bavula girmiş/Tatili beklermiş.”  Çocukları değişik imge ve söyleyiş biçimleri ile tanıştırıp ana dillerinin söyleyiş olanaklarını duyumsatan şiirler de kitapta yerini alıyor: “Ne zaman /Canım denizlere girmek istese/Bakıyorum/Annemin gözlerine.” Çocukların sevinçle yaşamlarına katacakları, şiir türünü sevdirecek bir kitap.

Şiir Sevgisi, Duygudaşlık, Hoşgörü, Kendini tanıma, Çevre bilinci, Hayvan sevgisi, Duygular, Dil duyarlığı, Örtük Anlamları Bulma, Aile sevgisi, Dünya-evren, Paylaşma, Yolculuk, Tekerlemeler, Deyimler, Güzel Sanatlar, Değerlerimiz, Birey ve Toplum

Şaşkın Şiirler (Şiir) 78s.

Aytül Akal ile birlikte

Yayıncı: Bilgi

Resimleyen: Murat Sayın

Sınıflar: İlkokul 2. Sınıf, İlkokul 3. Sınıf

Paylaş:

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.