YARATICI ATÖLYE ÇALIŞMALARI

Çocuklarla bir araya gelerek, şiir, öykü ve masal temalı atölye çalışmaları yapıyorum. Birlikte eğleniyor, öğreniyor, hayal kuruyoruz. Aşağıdaki başlıklarda bu atölye çalışmaları hakkında ayrıntılı bilgi yer alıyor.

MAVİSEL YENER İLE ŞİİR ATÖLYESİ

 

YAZARIN ŞİİR KİTAPLARINDAN EN AZ BİRİNİN OKUNMASININ ARDINDAN YAZARIN OKULLARDA GERÇEKLEŞTİRDİĞİ BİR ATÖLYEDİR.

ŞİİR, YAŞAMIN AYRINTILARININ SANATIDIR. ŞİİR AYRINTILARLA BESLENDİĞİ İÇİN, ÇOK ŞİİR OKUYAN ÇOK DÜŞÜNÜR . ŞİİR OKUMAK VE YAZMAK KENDİNİ TANIMAKTIR. MAVİSEL YENER ÇOCUKLARI ŞİİRİN BÜYÜLÜ EVRENİNDE DOLAŞTIRIRKEN ONLARIN KENDİ ŞİİRLERİNİ ÜRETMELERİ İÇİN ELLERİNDEN TUTUYOR. ŞİİR YAZMANIN PÜF NOKTALARINI BİRLİKTE KEŞFEDİYORLAR. Bu atölyenin çocuklara sunduğu fırsatlardan biri, her tür düşünce ve duygunun yargılanmaksızın, serbestçe dolaşabileceği bir ortam sunmasıdır. Bu atölyeler, yazma utangaçlığını aşmanın da en kestirme yoludur.

HEDEF KİTLE: 3-4-5.SINIFLAR

SÜRE: İKİ DERS SAATİ

ÖĞRENCİLER KAĞIT VE KALEMLERİYLE GELMELİDİR. OKUNAN ŞİİR KİTABI/KİTAPLARI GETİRİLMELİDİR.

  • Hayal kurma, düşünme ve düşündüklerini ifade edebilme yetilerini geliştirirler.
  • Şiiri sanatsal bir ifade biçimi olarak kullanmayı öğrenirler.
  • Yaratıcılıklarının sınırlarını zorlayarak, kendilerine verilen sözcüklerle, özgün bir eser yaratmanın mutluluğuna erişirler.
  • Usta bir şairden güzel şiir yazmanın püf noktalarını öğrenme şansına sahip olurlar.
  • Şiiri yalnızca bir edebi tür olarak değil, aynı zamanda kendi duygu ve düşüncelerini aktarabilmek için etkili bir araç olarak kullanmayı keşfederler.
MAVİSEL YENER İLE DÜŞLER, ÖYKÜLER ATÖLYESİ

 

 

YAZARIN ÖYKÜ KİTAPLARINDAN EN AZ BİRİNİN OKUNMASININ ARDINDAN YAZARIN OKULLARDA GERÇEKLEŞTİRDİĞİ BİR ATÖLYEDİR.

Mavisel Yener çocukları öykünün ve yaşamın ayrıntılarının sokaklarında dolaştırıyor. “Hayallerimizi satırlara nasıl dökeriz?” sorusunun yanıtını birlikte arıyorlar. Okunan kitabın yazılış öyküsünden yola çıkarak iyi öyküler yazmanın sırları anlatılıyor. Kişinin kendini tanımasıyla öykü arasındaki ilişkinin ortaya koyulması atölyenin amaçlarından biri.

Düş kurma, bireylerin bağımsız ve özgün düşünebilmesine katkı sağlar, yargılama ve değerlendirme yetilerinin geliştirilmesi ve yaşam başarısı için gereklidir. Düş kurma yetisi geliştirilebilir mi? Bu atölyede sorgulayan, kurcalayan, farklı yaklaşımları, yorumları dikkate alan bir düşünme biçimi ortaya koyularak düşler ve öyküler arasındaki ilişki ortaya koyulur. Yaratıcı yönü gelişmiş bireylerin düş kurma yaklaşımları, yöntem ve teknikleri paylaşılır.

HEDEF KİTLE: 2-3-4.SINIFLAR

SÜRE: İKİ DERS SAATİ

ÖĞRENCİLER KAĞIT VE KALEMLERİYLE GELMELİDİR. OKUNAN ÖYKÜ KİTABI/KİTAPLARI GETİRİLMELİDİR.

Programın içeriği ile ilgili ayrıntılı bilgi için iletişim kurunuz.

MAVİSEL YENER İLE PALYAÇO OKULU ATÖLYESİ

 

PALYAÇO OKULU SERİSİ VEYA ARMUT KAFA AİLESİ SERİSİ’NİN OKUNMASININ ARDINDAN YAZARIN OKULLARDA GERÇEKLEŞTİRDİĞİ BİR ATÖLYEDİR.

Okul öncesi ve 1. Sınıf öğrencileri için kitabın, resmin ve oyunun buluştuğu, sıradışı bir sanat deneyimi… Kuklalar, boyalar, yarışmalar ve kitapların ışığında çıkılan yaratıcı, eğlenceli bir atölye.

HEDEF KİTLE: OKUL ÖNCESİ YAŞ GRUBU, 1. SINIF.

SÜRE: BİR DERS SAATİ

ÖĞRENCİLER KİTAPLARIYLA BİRLİKTE ETKİNLİK SALONUNDA BULUNMALIDIR.

Programın içeriği ile ilgili ayrıntılı bilgi için iletişim kurunuz.

 

Tevfik Hocaların Matematik dersinde, Necmiye Hocaların Edebiyat dersinde sıkıntıdan öldün mü? O zaman kalk gel Palyaço Okulu’na!

Muhtemelen öğrenci olan sevgili okur, taştan duvarlar arasında, tahta sıralar üstünde, önünde kitap defterle, Tevfik Hocaların Matematik dersinde, Necmiye Hocaların Edebiyat dersinde sıkıntıdan öldün mü? O zaman kalk gel Palyaço Okulu’na!

Yıllardır çocuksu neşesini hiç kaybetmeyen ve bu yönden küçük okurlarıyla yarışır halde olan Mavisel Yener, “Palyaço Okulu” serisiyle küçük, huysuz bir palyaço öğrencinin, palyaçoların eğitildiği okuldaki maceralarını anlatıyor. Ama bütün hikayelerin sonunu siz yazıyorsunuz!

Pinpin’in içine düştüğü beladan nasıl kurtulacağına, kalbini kırdığı arkadaşına kendini nasıl affettireceğine, öğretmenlerinin uyarılarına nasıl karşılık vereceğine siz karar veriyorsunuz. Aslında bir bakıma Pinpin oluveriyorsunuz. Demek ki palyaço olmak için çok geç değil!

 

PALYAÇOLAR OKULA GİDERSE

“Bir varmış bir yokmuş. Bu kitabı okuyanlar sınıfını geçmiş. Bunu duyan Pinpin, bakalım ne yapmış?” diye başlayan bu öykülerde Pinpin’in başına gelen aksilikler bile eğlenceli. Rengarenk, capcanlı bir okulda başınıza en kötü ne gelebilir ki zaten?

Bu okulda öğretmenlerin adı Tahtabacak ve Karamel Hanım. Öğrenciler çantalarında palyaço tarihi kitabı, peruk, burun, kozalak ve papyonla okula gidiyorlar. Dersleri de söyleyeyim mi size: Yüz boyama dersi, şaka dersi, kostüm dersi, palyaço tarihi, sirk bilgisi, dans dersi, halka ve top çevirme dersi, şeker ve macun yapımı dersi. Nasıl ama? Bir düşünsenize, evde anneniz, babanız, ablanız size ödevlerinizde yardım ediyorlar değil mi, problem çözüyorlar, şiir yazıyorlar. Peki ya Pinpin’in ninesi nasıl yardımcı olsun sevgili torununa? Kocaman palyaço ayakkabılarıyla yürüme alıştırmaları mı yapsın? Desenize benim böyle eğlenceli derslerim olsa nineme mi yaptırırım diye.

Bu güzel öyküler Ayda Kantar Ataman’ın kocaman suluboya resimleriyle şirin mi şirin, gıcır mı gıcır olmuş. Okudukça “keşke palyaço olsaydım” diyeceksiniz!

Beş kitaplık bu serideki kitaplar şunlar: Ödevimi Kim Yapar?, Sınıftaki Aslan, Çantadaki Hazine, Sınıfta Karmaşa ve Unuttum Öğretmenim.

Eğlenceli okumalar diliyoruz.

MAVİSEL YENER İLE "ÖYKÜ YAZIYORUZ" ATÖLYESİ

 

ÖYKÜ YAZMAYI SEVİYORUM ADLI KİTABININ OKUNMASININ ARDINDAN YAZARIN OKULLARDA GERÇEKLEŞTİRDİĞİ BİR ATÖLYEDİR.

Atölye için öğrencilerin Mavisel Yener imzalı “Öykü Yazmayı Seviyorum” adlı kitabı okumuş olmaları gerekmektedir. Öykü yazmayı seven çocuklarla birlikte yazarın okullarda gerçekleştirdiği bir atölyedir.

HEDEF KİTLE: 4.-5.-6. SINIFLAR

SÜRE: İKİ DERS SAATİ

ÖĞRENCİLER KİTAPLARIYLA BİRLİKTE ETKİNLİK SALONUNDA BULUNMALIDIR.