Basından,  Sıcak Sıcak

ÖZLEMLERİMİZ BİZE ÖĞRETMEN OLUR / İZ GAZETE / KİTAP ADASI (7 ARALIK 2019)

7 Aralık 2019

Yazan: Yunus Bekir Yurdakul

İz Gazete / Kitap Adası 15. sayı

 

GEZGİNLER OKULU

 

‘Özlemlerimiz bize öğretmen olur’

 

Yazarlar, sanatçılar düşler; bilim insanları o düşleri gerçeğe dönüştürür. “Gezginler Okulu”nun balkabağı biçimindeki araştırma aracı da (aslında okulun kendisi) işte o ünlü “Külkedisi” masalında ortaya konan düşün esiniyle üretilmişti.

Geleceğin gezginleri, eğitimlerini uçabilen Balkabağı Okulunda sürdürmekteydiler. Her ay başka bir ülkenin semalarında dolaşıyor, derslerini de uçan okulun “kabin” diye adlandırdıkları dersliklerinde yapıyorlardı. “Gezginliğe Giriş” dersinde ilk öğrendikleriyse hayal etmenin önemiydi.

Güney Yarımkürede, Patagonya üzerine çalışmışlar, programın bitişini bir eğlenceyle kutlamayı hak etmişlerdi. Ama tam da eğlencenin en güzel anında olan oldu. Kasırga, beklenenden daha güçlüydü, okul sanki bir devin avucunda gibi sallanmaya, savrulmaya başladı. Kasırga onları, bilgisayar sistemlerinin çalışmadığı, telefonların sustuğu, bilinmedik ama soğuk mu soğuk bir yere savurmuştu. Dünya mıydı burası yoksa başka bir gezegen mi?

Mavisel Yener, genç okurlarını, yine olağandışı bir maceraya çağırıyor. İnsanın en büyük düşmanını, en korkunç olanı, en büyük keşfin ne olduğunu tartışırken, korku, özlem, dayanışma, umut, umutsuzluk vb. kavramlar üzerine de düşünmeye çağırıyor.

Gezginler Okulu”, Mavisel Yener, roman, İndigo Kitap, Ekim 2019, İstanbul

 

Paylaş:

Bir yorum

  • Y. Bekir Yurdakul

    Ne güzel bir paylaşım, incelik ve değerbilirlik. Sağ ol sevgili Mavisel Yener… Yeni kitaplara, okurlara, çocuklara…

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.