Sesli Dergi,  SD Söyleşiler,  Söyleşiler

YUSUF ÇOPUR İLE NVARNYOK İZMİR SÖYLEŞİSİ (2022)

NvarNyokİzmir ekibinin hazırladığı, Sayın Yusuf Çopur’un Mavisel Yener ile gerçekleştirdiği söyleşi.

@copuryusuf

‼️Teknik bir sorun olarak ilk dakikalarda ses gelmiyor, o bölümü metin olarak buraya yazıyor ve özür diliyoruz. 1.45-3.15 dakikalar arasındaki bölüm aşağıda:

❗️ İzmir’le tanışmam 10 yaşımda oldu. 10 yaşımdan sonra 5-6 yıl sadece yazlığa geldim ama sonra 16 yaşından sonra İzmir’li oldum. İzmir doğumlu değilim ama artık izmirli sayılırım, İzmir’le özdeşleştim çünkü 16 yaşımdan itibaren burda yaşamaya başladım. Aslında benim doğduğum değil ama seçtiğim bir şehir oldu. Çocukluğumda sakin bir çocuktum. Çok meraklıydım bu merakım beni çok araştırmaya yönlendiriyordu, bilimsel merakı olan bir çocuktum. Biliyorsunuz benim bir mesleğim daha var diş doktoruyum daha ilk okul yıllarında karar vermiştim diş doktoru olacağım ve yazar olacağım. İlkokul öğretmenime sormuştum ben becerebilir miyim? Yapabilir miyim iki mesleği bir arada? Gerçek çok olağanüstü bir öğretmenim vardı ve tabiki yapabilirsin neden olmasın dedi. Bana yol gösterdi. Neler yapmam gerektiğini söyledi daha ilkokul çağında iken. İyi bir öğretmen ile karşılaşmanın bir çocuk için ne büyük şans olduğunu o zaman öğrendim, daha doğrusu şimdilerde görüyorum. Öğretmen gençten çok çok önemli…Tek çocuğum ben kendi kendine okuyarak, hayali arkadaşları olan…

#shorts #söyleşi #maviselyener #fuar #kitapfuarı #edebiyat #şiir #şair #yakındönem #izmir

Paylaş:

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.